Ορειβασία
Το Πακιστάν φιλοξενεί 108 κορυφές άνω των 7.000 μέτρων και ίσως περισσότερες κορυφές άνω των 6.000 μ. Δεν υπάρχει καταμέτρηση των κορυφών άνω των 5.000 και 4.000 μέτρων. Πέντε από τις 14 υψηλότερες ανεξάρτητες κορυφές στον κόσμο (οι λεγόμενες οκτώ-χιλιάδες) βρίσκονται στο Πακιστάν (τέσσερις από τις οποίες βρίσκονται στα περίχωρα της Concordia, στη συμβολή του Παγετώνα Baltoro και του Παγετώνα Godwin Austen).

K2 (Karakoram 2)
Το K2, γνωστό και ως Mount Godwin-Austen ή Chhogori, στα 8.611 μέτρα (28.251 ft) πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό στον κόσμο, μετά το όρος Everest στα 8.848 μέτρα (29.029 πόδια).

Το K2 είναι το υψηλότερο σημείο της σειράς Karakoram και το υψηλότερο σημείο του Πακιστάν και του Xinjiang.
Broad Peak
Το Broad Peak είναι το 12ο υψηλότερο βουνό στον κόσμο στα 8.047 μέτρα (26.401 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η κυριολεκτική μετάφραση του "Broad Peak" στο Falchan Kangri δεν χρησιμοποιείται μεταξύ των λαών του Balti.

Το αγγλικό όνομα εισήχθη το 1892 από τον Βρετανό εξερευνητή Martin Conway, σε σχέση με την ομώνυμη ονομασία Breithorn στις Άλπεις
Gasherbrum I
Η Gasherbrum I καταχωρημένη ως K5, επίσης γνωστης και ως Hidden Peak και είναι το 11ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο στα 8.080 μέτρα (26.510 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν-Κίνας και στην περιοχή του Xinjiang της Κίνας.

Το Gasherbrum I είναι μέρος του ορεινού όγκου Gasherbrum, που βρίσκεται στην περιοχή Karakoram των Ιμαλαΐων.

Το Gasherbrum λέγεται συχνά ότι σημαίνει "Shining Wall", πιθανώς μια αναφορά στην πολύ ορατή όψη της γειτονικής κορυφής Gasherbrum IV. αλλά στην πραγματικότητα προέρχεται από "rgasha" (όμορφη) + "brum" (βουνό) στη Βαλτί, επομένως στην πραγματικότητα σημαίνει "όμορφο βουνό".
Gasherbrum II
Η Gasherbrum II, καταχωρημένη ως Κ4, είναι το 13ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο με 8.035 μέτρα (26.362 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Είναι η τρίτη υψηλότερη κορυφή του ορεινού όγκου Gasherbrum και βρίσκεται στο Karakoram, στα σύνορα μεταξύ της επαρχίας Gilgit-Baltistan, του Πακιστάν και του Xinjiang της Κίνας.

Στο βουνό αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου 1956, μια αυστριακή ορειβατική ομάδα που περιελάμβανε τους Fritz Moravec, Josef Larch και Hans Willenpart.
Nanga Parbat
Το Nanga Parbat, γνωστό στους ντόπιους και ως Diamer, είναι το ένατο ψηλότερο βουνό στον κόσμο στα 8.126 μέτρα (26.660 πόδια) πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Βρίσκεται στην περιοχή Diamer της περιοχής Gilgit Baltistan του Πακιστάν, Nanga Parbat που είναι η δυτική πλευρά των Ιμαλαΐων.

Το όνομα Nanga Parbat προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις nagna και parvata οι οποίες από κοινού σημαίνουν "γυμνό βουνό".

Το βουνό είναι τοπικά γνωστό με το θιβετιανό του όνομα Diamer ή Deo Mir, που σημαίνει "τεράστιο βουνό".